Hialurom Tendon este indicat în tratamentul durerii și mobilității reduse în cazul afecțiunilor de:
Efectuăm Dexa Body Composition - raport complet compoziție corporală care constă în măsurarea masei de țesut adipos, muscular și osos.
Această investigație utilizează o tehnologie nouă - un osteodensitometru GE LUNAR PRODIGY PRO - echipament medical de ultimă generație.
Nou! Efectuam servicii medicale Osteodensitometrie - DEXA:
Osteodensitometria (DEXA) este o investigație foarte importantă de măsurare a densității osoase la nivelul întregului schelet inclusiv la nivelul vertebrelor, șoldului-col femural și antebraț, cu ajutorul careia medicul specialist poate stabili diagnosticul de osteopenie sau osteoporoză.
NOU! Pentru că ne dorim să vă oferim un program cât mai flexibil, începând cu 19 februarie 2022, avem deschis și Sâmbăta în intervalul orar 8:00-12:00 pentru solicitări recepție. Vă așteptăm!
Kinetoterapia, sau terapia prin mișcare, se folosește pentru recuperare medicală și constă într-un ansamblu de tehnici, metode și exerciții aplicate în funcție de fiecare pacient și afecțiunea pe care o prezintă.
În clinica noastră, aveți acces la proceduri de kinetoterapie, masaj terapeutic, exercitii si tehnici de recuperare, sub atenta supraveghere specializata, efectuată de Kt.Traian Mihail, in colaborare cu dl. Dr. Panfil Radu, medic ortoped.
Nou! Efectuam servicii medicale Ortopedice:
Aceste proceduri au rolul de a scădea durerea, tumefacția, contractura musculară, grăbește vindecarea și ajută la menținerea poziției corecte a regiunii afectate.
Medicul ortoped este cel care va decide tipul de imobilizare potrivit pentru fiecare pacient.
NOU! Efectuam consultatii de RADIOTERAPIE - medic specialist Dr. George Mihăilă.
Morfologia fetala reprezinta cea mai detaliata evaluare ecografica a fatului, astfel este posibil sa stii chiar din primele saptamani de sarcina, ce se intampla cu bebelusul tau, daca este sanatos si ce complicatii pot aparea mai tarziu.
Pentru orice organism in formare exista riscul de a dezvolta anumite defecte ce pot duce la aparitia unor malformatii congenitale. O parte dintre acestea se pot detecta din al doilea trimestru de sarcina prin intermediul morfologiei fetale.
Aceasta investigatie depisteaza 80% din totalul malformatiilor fetale, a explicat dr. Chetrar Vadim, medic primar ginecologie, specialist in cadrul clinicii MedicalTop.
Procedura poate fi folosita in ameliorarea durerilor artrozice din orice articulatie, in stadiu incipient si moderat din glezna, pumn, degetele mainii si ale picioarelor cat si durerilor din articulatia temporomandibulara si intervertebrala.
De asemenea, este indicat pentru durerea post-artroscopie in mediu artrozic, inclusiv dupa refacerea chirurgicala a structurilor intraarticulare, in primele 3 luni de la interventie.
NOU! Efectuam infiltratii cu plasma imbogatita cu trombocite - PRP
PRP este o interventie naturala foarte utila pentru grabirea vindecarii in urmatoarele cazuri:
Leziuni sportive cronice,durere articulara cronica si artroza, rupturi partiale de tendon/ligament, interventii artroscopice, alopecie, rejuvenare faciala
Studiile arata ca PRP-ul poate contribui la:
Orar recoltare: 07.00 – 10.00, de Luni pana Vineri
Recoltarea se face din sange prin metoda imuncromatografie aprobata de Ministerul Sanatatii.
Tomografia Computerizata, High-resolution CT (HRCT), ajuta la explorarea imagistica a plamanilor si depistarea leziunilor pulmonare rezultate in urma infectiei cu virusul COVID-19.
Dintre investigatiile imagistice, tomografia computerizata de inalta rezolutie (HRCT) reprezinta investigatia de cea mai mare calitate in evaluarea leziunilor pulmonare ulterioare infectiei COVID-19 și ajuta in special la monitorizarea in serie a persoanelor care au invins boala.
Despre utilizarea acestui tip de investigație la persoanele infectate, sau care au fost infectate cu COVID-19, putem spune ca este cea mai recomandata și performantă metoda, a explicat dr. Nita Bogdan, medic primar radiologie și imagistica medicală, specialist in cadru clinicii MEDIACALTOP.
In Statele Unite explorarea HRCT intra in protocolul preoperator chiar si in cazul unui test PCR negativ .
Vă așteptăm in clinica noastră - MEDICALTOP, unde avem cel mai performant Computer Tomograf de inalta rezoluție ( HRCT ) pentru depistarea și evaluarea corecta a leziunilor pulmonare cu infecția COVID-19, necesara si pentru persoanele care au invins boala pentru a se asigura ca nu au rămas cu leziuni pulmonare in urma infecției cu COVID-19.
Servicii medicale de Imagistica medicala / Tomografie computerizata cu decontare prin CNAS la clinica Medicaltop Bacau
Începând cu luna Septembrie 2020 Clinica MedicalTop va ofera servicii medicale pentru specializarea Imagistica medicala / Tomografie computerizata cu decontare prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
Medicii si pacientii la un click distanță prin serviciul de telemedicina accesand: https://www.medgo.ro/
DR. VADIM CHETRAR
MEDIC PRIMAR GINECOLOGIE
DR. NATALIA PRIPA
MEDIC SPECIALIST MEDICINA DE FAMILIE
Servicii medicale Medicina de familie la clinica MedicalTop
Începând cu luna martie 2020 Clinica MedicalTop va ofera servicii medicale pentru specializarea Medicina de familie.
Servicii medicale Endocrinologie decontate de CNAS la clinica Medicaltop Bacau
Începând cu luna octombrie 2019 Clinica MedicalTop va ofera servicii medicale pentru specializarea Endocrinologie prin decontare cu CNAS.
Clinica noastră vă pune la dispoziţie un aparat de tomografie computerizată de generaţie 2019, capabil să execute, în premieră în judeţul Bacău, şi angio – computer tomografie la cele mai înalte standarde.
Tomografia computerizata (CT) foloseste razele X (roentgen) pentru a vizualiza in detaliu structura (morfologia) diferitelor organe ale corpului uman. Tomografia computerizata este folosita pentru a investiga diferite parti ale corpului precum capul, regiunea gatului, toracele, abdomenul, pelvisul sau membrele.
Angio – computer tomografia este metodă medicală investigativă utilizată pentru a vizualiza arterele şi venele din corpul uman. Folosind tehnologia tomografiei computerizate multislice şi cu ajutorul unei substanţe de contrast injectate în vasele de sânge se pot identifica stenoze (îngustări) ale acestora, anevrisme (dilatări ale pereţilor vaselor), disecţii, ocluzii sau malformaţii sangvine.
Kinetoterapeut specialist, Petrescu Luminita Emanuela
Informatii orar: Programul este în functie de pacienti, iar vizita se face cu programare
Dacă nu ai grijă de dinții tăi, ei vor dispărea pur și simplu.
Pierderea dinților este normală la copii, unde la un moment dat în viața acestora, dinţii temporari se mişcă şi cad, dar sunt mai târziu înlocuiţi de dinţii definitivi. În caz contrar, pierderea unui dinte este nefavorabilă și, când se întâmplă la dinții definitivi, este rezultatul cariilor dentare sau al bolilor parodontale.
Intepaturile celor mai multi păianjeni si insecte, printre care țăntari, muste, purici si plosnite au aspect similar si nu sunt periculoase. De obicei, injectarea de lichid salivar sau de venin in piele provoacă o mică tumefiere pruriginoasa, care persista câteva ore sau zile. Intepaturile sunt rareori periculoase; totusi, țăntarii din anumite zone transmit boli, de exemplu malarie si encefalita. Pentru persoanele alergice la înțepături de insecte sau păianjeni, asemenea înțepături pot provoca traume grave si chiar șoc anafilactic, care pune viata in pericol. De asemenea, Intepaturile câtorva păianjeni, capuse si insecte sunt otravitoare sau asociate unor boli specifice.
Pentru intepaturile care nu sunt grave, ținta tratamentului este doar micșorarea disconfortului. În rarele cazuri de înțepături care provoacă reacții severe, este esențială obținerea imediată a ajutorului medical.
Miscarea este o parte integranta a fiecarui proces si functie de la nivelul corpului nostru. Forta si rezistenta nu sunt insa afectate doar de miscare si sport ci si de procesele noastre interioare, de emotii, stres si o multitudine de alti factori intrinseci.
Corpurile noastre sunt construite astfel incat sa ne miscam, nu doar in linie dreapta ci aplecari, intoarceri, rostogoliri, tarari, sarituri atingand astfel toate categoriile de miscari de care corpul nostru este capabil. Fiind in natura umana, aceste miscari se pod executa in deplina siguranta, nefiind nevoie de o pregatire speciala, insa, de cele mai multe ori le neglijam perioade indelungate de timp. Acest proces de latenta prelungita duce incet la scaderea si pierderea fortei si capacitatii musculare si osoase pe care le-am dobandit din copilarie pana in adolescenta (perioada in care activitatea fizica este mult mai prezenta in vietile noastre).
Cauzate de virusuri, hepatitele virale reprezinta inflamatia ficatului, ale carui celule distruse nu-si mai pot indeplini in totalitate functiile.
Hepatit virala este o boala cu evolutie indelungata(1 sau 2 luni).
In principal, exista 5 tipuri :A, B, C, D, si E cauzate de virusuri diferite.
Virusul A este responsabil de hepatita A, cea mai inofensiva si cea mai frecventa, a carei transmitere se face prin consumul alimentelor, in special al fructelor de mare si al apei potabile poluate cu fecalele persoanelor infectate. Perioada de incubatie este intre 2 si 6 saptamani. Hepatita A se intalneste cu precadere in tarile in curs de dezvoltare. Cu cat nivelul unei tari este mai ridicat, cu atat mai reduse sunt riscurile de infectie cu virusul hepatitei A.Totusi epidemii pot surveni intotdeauna, de exemplu in cazul conflictelor armate sau in urma catastrofelor naturale.
Este bine stabilit faptul ca fumatul constituie o grava amenintare la adresa sanatatii publice. In intreaga lume, exista la ora actuala 1.1 miliarde de fumatori. In tarile dezvoltate, 41% dintre barbati si 21% dintre femei fumeaza in mod regulat. In tarile in curs de dezvoltare, 50% dintre barbati si 8% dintre femei fumeaza. In fiecare an, se fumeaza cca 6000 miliarde de tigari. In aceste conditii, in fiecare an, se produc in lume 3.000.000 de decese datorate tutunului. In Romania, exista astazi peste 10.000.000 de fumatori. Date statistice confirma mereu ca tutunul este drogul cel mai de temut din lume. Date recente confirma faptul ca riscurile legate de tabagism sunt cu mult mai mari decat se credea pana acum, indeosebi atunci cand fumatul este prezent inca din adolescenta.
Bolile cardiovasculare constituie in prezent un adevarat flagel in tarile industrializate, le fel cum erau considerate altadata variola sau tuberculoza. Bolile cardiovasculare cuprind mai multe boli care afecteaza aparatul cardiovascular la diferite niveluri.
Dintre radiațiile ultraviolete (UV) de origine solară ce pătrund în atmosfera Pământului, radiațiile UV-A in general nu fac decât să bronzeze, însă pot lua parte si la îmbătrânirea si la ridarea prematura. Radiațiile UV-B provoacă arsuri solare si cresc potențialul de aparitie a cancerului cutanat. Lumina solară reflectată din nisip, apa si zapada este la fel de intensă ca si lumina directa; umbra, norii, îmbrăcămintea, ochelarii de soare si produsele de ecranare solară nu oferă protecție completă. Anumite medicamente pot intensifica efectele nocive ale radiatiilor UV.
Grasimile nesaturate, insa, reprezinta o parte foarte importanta a unei diete echilibrate si sanatoase. Acestea se impart in doua mari categorii : grasimi mononesaturate, ce pot fi gasite in masline, avocado, caju, migdale, etc., si grasimi polinesaturate precum omega 3 – ce se gaseste in uleiul de peste si omega 6 – gasit in uleiul de floarea-soarelui, uleiul de soia si alunele braziliene. Aceste grasimi reduc riscurile bolilor cardiovasculare si scad nivelul colesterolului atunci cand inlocuiesc grasimile saturate din alimentatie. De aceea cele mai bune rezultate intr-o dieta echilibrata apar atunci cand aceste grasimi nesaturate inlocuiesc treptat folosirea grasimilor saturate (untul si frisca, de exemplu).
Este bine cunoscut faptul ca in colectivitate (la cresa/ gradinita/ scoala) frecventa infectiilor respiratorii este crescuta. De aceea, este bine sa ne invatam copilasul de la o varsta cat mai mica, sa se spele pe maini cu apa si sapun, cat mai des posibil , mai ales atunci cand este la gradinita sau la scoala. De asemenea, trebuie sa ii explicam ca nu trebuie sa foloseasca lingura, furculita sau cana colegului, astfel incat sa evitam pe cat posibil transmiterea microbilor de la un copil la celalalt.
In plus, puteti sa ajutati la intarirea imunitatii copilului pe cale naturala printr-un aport suplimentar de vitamina C , care se gaseste in citrice (portocale , madarine, clementine, pomelo, lamaie).
In cazul in care apare nasul infundat , nu gresiti cu nimic daca ii puneti cateva picaturi de ser fiziologic sau apa de mare in nas,
Este foarte important sa suplimentati aportul de lichide ale copilasului(cu ceai , suc natural de fructe/legume, apa, compot sau supa), iar temperatura in camera acestuia sa nu depaseasca 22-23 ºC.
Achizitionarea unei perechi de ochelari de vedere potriviţi este un proces complex şi foarte important. Pe lângă afecţiunea medicală pe care trebuie să o tratezi, ochelarii de vedere trebuie aleşi în funcţie de confortul pe care îl oferă şi aspectul plăcut.
O pereche de ochelari de vedere nepotriviţi pot duce la lăcrimare, dureri de cap, ameteli, senzatia de a calca in gol, înroşirea ochilor sau chiar la agravarea problemelor deja existente. Este foarte important să apelezi la specialişti atunci când îţi alegi ochelarii de vedere, optometristii nu pot pune un diagnostic daca este cazul de vreo boala, cum ar fi cataracta, glaucomul, dezlipirea de retina, strabismul si nici nu pot elibera o reteta pentru farmacie, in cazul in care este nevoie de un tratament pentru ochi, de aceea este indicat sa faci consultul la un medic oftalmolog. Deasemenea este important ca ochelarii de vedere să aibă dioptriile potrivite şi să asigure confortul ochilor.
În România, conform datelor oferite de Institutul Naţional de Statistică şi Centrul de Calcul, Statistică Sanitară şi Documentare Medicală, principalele cauze de deces sunt reprezentate de boli ale aparatului cardio-vascular, tumori, boli ale aparatului digestiv, boli ale aparatului respirator. Majoritatea acestor afecţiuni se corelează cu factori de risc comportamentali la nivelul populaţiei. Afecţiunile cardiovasculare pot fi induse la vârste mai tinere sau agravate considerabil de fumat, regim alimentar bogat în grăsimi, diete nevalidate de specialisti, sedentarism, obezitate . Multi oameni au constatat pe propria piele ca regimurile de slabire propuse de reviste, internet, vecini ,diferite persone asa numite ‘’ specialisti in nutritie nu functioneaza. Acest lucru se intampla pentru ca oamenii reactioneaza diferit la consumul de alimente care permit unora sa piarda din greutate, in timp ce pe altii, dimpotriva, ii ingrasa, sau produc anumite dezechilibre in organism. Autorităţile sanitare estimează că peste 50% din populaţia României este supraponderală, reprezentând un important factor de risc pentru afecţiuni ale aparatelor cardiovascular şi locomotor.
Poti descarca formularul standard in format pdf de aici, il poti completa si ulterior trimite la adresa sau poti completa formularul de mai jos: