Reguli de prevenire a toxiinfectiilor alimentare transmise de ministerul sanatatii

Reguli prevenire toxiinfectii alimentareMinisterul Sanatatii Publice recomanda populatiei respectarea regulilor de baza ale unui comportament de prevenire a imbolnavirilor prin toxiinfectii alimentare sau alte boli cu transmitere digestiva, ca urmare a cazurilor inregistrate din aceasta cauza, in special in focare familiale.
Potrivit unui comunicat de presa remis marti, NewsIn, Ministerul Sanatatii Publice (MSP) atentioneaza cetatenii sa evite prepararea alimentelor cu mai mult de doua, trei ore inaintea consumului, in cazul in care nu se pot asigura conditiile de temperatura necesare pastrarii alimentelor preparate, precum si asigurarea pastrarii alimentelor la temperaturi de 4 – 80 C, in cazul produselor ce vor fi consumate la mai mult de trei ore de la preparare.

De asemenea, in comunicat se mai precizeaza ca alimentele pregatite pentru sugari trebuie consumate de catre acestia imediat dupa prepararea lor, fara a fi reincalzite sau pastrate la frigider. in ceea ce privesc alimentele gatite, MSP recomanda asigurarea unei temperaturi de preparare de peste 700 C precum si evitarea contactului intre alimentele ne-preparate si cele preparate.

Printre recomandarile facute de MSP se mai regasesc spalarea legumelor si fructelor inainte de a fi consumate, evitarea consumarii alimentelor vândute pe strada, precum inghetata, prajituri, produse de patiserie, hot-dog, mici, hamburger si fierberea laptelui, in cazul in care acesta nu este pasteurizat.

MSP atrage atentia si asupra igienei repetate a mâinilor precum si asupra spalarii vaselor ori de câte ori este necesar inaintea prepararii produselor alimentare.
Sursa: Ministerul Sanatatii - Romania
Articol adaugat in: 28-06-2015
Vizualizari: 2107