Acces interzis



Nu aveti acces la aceasta pagina. Va rugam contactati administratorul sistemului.

ARTICOLE MEDICALE:

Consecintele pierderii dintilor

Dacă nu ai grijă de dinții tăi, ei vor dispărea pur și simplu.

Pierderea dinților este normală la copii, unde la un moment dat în viața acestora, dinţii temporari se mişcă şi cad, dar sunt mai târziu înlocuiţi de dinţii definitivi. În caz contrar, pierderea unui dinte este nefavorabilă și, când se întâmplă la dinții definitivi, este rezultatul cariilor dentare sau al bolilor parodontale.

Articol adaugat in: 13-08-2019
Vizualizari: 2933
Citeste mai mult...

Intepaturi de insecte si paianjeni

Intepaturile celor mai multi păianjeni si insecte, printre care țăntari, muste, purici si plosnite au aspect similar si nu sunt periculoase. De obicei, injectarea de lichid salivar sau de venin in piele provoacă o mică tumefiere pruriginoasa, care persista câteva ore sau zile. Intepaturile sunt rareori periculoase; totusi, țăntarii din anumite zone transmit boli, de exemplu malarie si encefalita. Pentru persoanele alergice la înțepături de insecte sau păianjeni, asemenea înțepături pot provoca traume grave si chiar șoc anafilactic, care pune viata in pericol. De asemenea, Intepaturile câtorva păianjeni, capuse si insecte sunt otravitoare sau asociate unor boli specifice.

Pentru intepaturile care nu sunt grave, ținta tratamentului este doar micșorarea disconfortului. În rarele cazuri de înțepături care provoacă reacții severe, este esențială obținerea imediată a ajutorului medical.

Articol adaugat in: 13-08-2019
Vizualizari: 4976
Citeste mai mult...

Importanta miscarii

Miscarea este o parte integranta a fiecarui proces si functie de la nivelul corpului nostru. Forta si rezistenta nu sunt insa afectate doar de miscare si sport ci si de procesele noastre interioare, de emotii, stres si o multitudine de alti factori intrinseci.

Corpurile noastre sunt construite astfel incat sa ne miscam, nu doar in linie dreapta ci aplecari, intoarceri, rostogoliri, tarari, sarituri atingand astfel toate categoriile de miscari de care corpul nostru este capabil. Fiind in natura umana, aceste miscari se pod executa in deplina siguranta, nefiind nevoie de o pregatire speciala, insa, de cele mai multe ori le neglijam perioade indelungate de timp. Acest proces de latenta prelungita duce incet la scaderea si pierderea fortei si capacitatii musculare si osoase pe care le-am dobandit din copilarie pana in adolescenta (perioada in care activitatea fizica este mult mai prezenta in vietile noastre).

Articol adaugat in: 13-08-2019
Vizualizari: 4522
Citeste mai mult...
Citeste mai multe articole...

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Afla detalii aici.

Poti descarca formularul standard in format pdf de aici, il poti completa si ulterior trimite la adresa sau poti completa formularul de mai jos:

 
 
* Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Cabinet Medical Boana s.r.l. in conformitate cu Politica de confidentialitate