Acces interzisNu aveti acces la aceasta pagina. Va rugam contactati administratorul sistemului.

ARTICOLE MEDICALE:

Incepe gradinita/scoala… incepe perioada infectiior respiratorii acute

            Este bine cunoscut faptul ca in colectivitate (la cresa/ gradinita/ scoala)  frecventa infectiilor respiratorii este crescuta. De aceea, este bine sa ne invatam copilasul  de la o varsta cat mai mica, sa se spele pe maini cu apa si sapun, cat mai des posibil , mai ales atunci cand este la gradinita sau la scoala. De asemenea, trebuie sa ii explicam ca nu trebuie sa foloseasca lingura, furculita sau cana colegului, astfel incat sa evitam pe cat posibil transmiterea microbilor de la un copil la celalalt.

In plus, puteti sa ajutati  la intarirea imunitatii copilului pe cale naturala printr-un aport suplimentar de vitamina C , care se gaseste in citrice (portocale , madarine, clementine, pomelo, lamaie).

In cazul in care apare nasul infundat , nu gresiti cu nimic daca ii puneti cateva picaturi de ser fiziologic sau apa de mare in nas,

Este foarte important sa suplimentati aportul de lichide ale copilasului(cu ceai , suc natural de fructe/legume, apa, compot sau supa), iar temperatura in camera acestuia sa nu depaseasca 22-23 ºC.

Articol adaugat in: 04-07-2017
Vizualizari: 803
Citeste mai mult...

Ochelarii de vedere

            Achizitionarea unei perechi de ochelari de vedere potriviţi este un proces complex şi foarte important. Pe lângă afecţiunea medicală pe care trebuie să o tratezi, ochelarii de vedere trebuie aleşi în funcţie de confortul pe care îl oferă şi aspectul plăcut.

            O pereche de ochelari de vedere nepotriviţi pot duce la lăcrimare, dureri de cap, ameteli, senzatia de a calca in gol, înroşirea ochilor sau chiar la agravarea problemelor deja existente. Este foarte important să apelezi la specialişti atunci când îţi alegi ochelarii de vedere, optometristii nu pot pune un diagnostic daca este cazul de vreo boala, cum ar fi cataracta, glaucomul, dezlipirea de retina, strabismul si nici nu pot elibera o reteta pentru farmacie, in cazul in care este nevoie de un tratament pentru ochi, de aceea este indicat sa faci consultul la un medic oftalmolog. Deasemenea este important ca ochelarii de vedere să aibă dioptriile potrivite şi să asigure confortul ochilor.

Articol adaugat in: 04-07-2017
Vizualizari: 1156
Citeste mai mult...
Citeste mai multe articole...